Jordi Oliver i Solà

Jordi Oliver i Solà

Ponència magistral “La percepció del consumidor pel que fa als serveis i productes sostenibles

Doctor en Ciències Ambientals (2009) i premi extraordinari per la UAB. Corporate MBA 18-19 (ESADE). Certificat en Estratègia de Negocis Sostenibles (2020) per la Harvard Business School Online.
Diplomat en Ecodisseny (Elisava/UPF-UAB), Ciutat i territori sostenible (UPC) i Planejament energètic i desenvolupament sostenible (Universitat d’Oslo). Becat per la Unió Europea dins del programa Marie Curie Actions per la seva participació a la Postgraduate School of Industrial Ecology (PSIE).
Autor de més de 30 articles a revistes internacionals SCI/SSCI, ha realitzat més de 40 contribucions en congressos internacionals, 11 capítols de llibre i un llibre sobre el tema.
Investigador vinculat a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i Visiting Research Fellow de l’School of Hospitality and Tourism Management de la Universitat de Surrey (Regne Unit).
Seleccionat per l’Advanced Leadership Foundation, amb seu a Washington DC, com a un dels 300 líders d’opinió espanyols en economia circular.
Cofundador i CEO d’inèdit, un estudi d’ecoinnovació estratègica que des del 2009 acompanya les empreses en la transició cap a l’economia circular i descarbonitzada.

Lluís Juncà

Lluís Juncà

Ponent de la taula de debat La visió del mercat dels productes sostenibles. Es donen les condicions per posar-los en valor?

Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya, ha cursat un MBA a ESADE i un programa de direcció executiva a la London School of Economics.

Ha treballat en dues multinacionals de la consultoria com Everis i Deloitte durant 3 anys. Posteriorment va treballar al Parlament Europeu fins que el 2012 va tornar a Catalunya com a cap de gabinet del President d’ERC Oriol Junqueras, a qui va acompanyar en la seva etapa com a cap de l’oposició i després com Vicepresident i Conseller d’Economia del Govern de Catalunya, on va viure de primera mà el procés polític sobre el dret a decidir.

A partir del 2018 s’ha dedicat a la part més orientada a l’economia i l’empresa del Govern de Catalunya, primer com a Director General de Promoció Econòmica al Departament d’Economia i des del 2021 al Departament d’Empresa i Treball com a Director General d’Innovació i Emprenedoria primer i com a Director General d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria des del novembre del 2022 fins a l’actualitat.

Laura Lamolla, UOC

Laura Lamolla

Moderadora de la taula de debat La visió del mercat dels productes sostenibles. Es donen les condicions per posar-los en valor?

Doctora en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Master en International management per la Community of European Management Schools. Llicenciada & MBA per ESADE Business School.

És professora dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC i actualment és directora acadèmica del grau d’ADE de la mateixa institució.

Els seus interessos se centren principalment en qüestions de temps de treball i de gènere en les empreses.

Jatinder Jit (J.J.) Singh

Jatinder Jit (J.J.) Singh

Ponent de la taula de debat La visió del mercat dels productes sostenibles. Es donen les condicions per posar-los en valor?

Professor de recerca de màrqueting i ètica empresarial a EADA Business School, Barcelona.

La investigació científica del professor Singh se centra en les àrees d’ètica empresarial i del consumidor, mesurant l’impacte de l’ètica de les marques corporatives en les actituds i les percepcions dels consumidors. Originari de l’Índia, va fer els seus estudis de doctorat a la Universitat de Mississippi (Estats Units) i viu i treballa a Espanya des de fa 15 anys. Al llarg de la carrera acadèmica, el professor Singh ha impartit formació a estudiants i executius de més de 80 països diferents.

Pol Espadamala, La Fageda

Pol Espadamala

Ponent de la taula de debat La visió del mercat dels productes sostenibles. Es donen les condicions per posar-los en valor?

Compromès en aprendre i desenvolupar-se professionalment en el món de l’alimentació i el gran consum.

Actualment és responsable de màrqueting Fageda Fundació, on s’encarrega, entre altres funcions, de la generació de coneixement de mercat a través de panell de detallistes i de consumidors; la co-creació de nous productes amb I+D; la creació i execució dels plans de màrqueting per a les diferents famílies de producte; la creació i execució de campanyes per dinamitzar les vendes; i la creació i desenvolupament del projecte de màrqueting relacional: Arrelats.

Anteriorment fou Brand Manager de Productes V Gamma Cuina Justa (març 2015- febrer 2018), Off-trade marketer de Bacardi (setembre 2013- març 2015) i Project Assistant de PAVIC,S.A (setembre 2012- setembre 2013).

Paco Álvarez

Paco Álvarez

Cloenda de la jornada

Exdirector de la Borsa de París amb càrrec de vicepresident (1971-1995).

Exconseller i director general de la Borsa de València (1995-2001).

Expresident de la Federació Europea de Borses regionals (1999-2001).

Expresident d’Ética Patrimonios (2001-2014).

Exdirector general d’Economia Sostenible, Emprenedoria i Cooperativisme del govern de la Comunitat Valenciana (2015-2019).

Portaveu internacional del moviment Economia del Bé Comú.

President de la Federació Espanyola de l’Economia del Bé Comú.

Editor de La bolsa y la vida, bitàcola de divulgació de la cultura financera i borsària.

Xavier Baraza

Xavier Baraza

Benvinguda a la jornada

Director dels Estudis d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya, abans ha estat Sotsdirector de Docència i Director del Màster Universitari en Prevenció de Riscos Laborals d’aquesta universitat. Anteriorment, ha ocupat càrrecs de direcció en diverses empreses del sector químic farmacèutic i ha exercit de consultor d’empreses químiques d’alt risc. Sempre ha compaginat la seva activitat professional amb l’acadèmica col·laborant amb diverses universitats nacionals i internacionals, fins que al novembre del 2010 s’incorpora a la UOC com a professor.

De formació Enginyer Químic Industrial i Doctor en Biotecnologia Ambiental per la Universitat de Barcelona, té formació en l’àmbit de la direcció d’empreses i l’economia (MBA executive) i en seguretat i salut laboral (Màster en Prevenció de Riscos Laborals). Actualment estudia el grau d’Història. La seva recerca s’engloba sota dos àmbits d’actuació: l’anàlisi macro de la accidentalitat laboral en els sectors agrícola i miner i, la modelització d’accidents químics d’alt abast (incendis, fuites i explosions).

Montse Junyent, ACFEBC

Montse Junyent

Ponent de la taula de debat La visió del mercat dels productes sostenibles. Es donen les condicions per posar-los en valor?

Consultora de l’EBC i representant de l’ACFEBC.

Forma part de l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú. Ha sigut presidenta de l’Associació (2017-2021) i actualment fa xerrades de difusió sobre el model EBC, lidera el grup de suport a organitzacions i col·labora al grup d’educació. És consultora acreditada i acompanya les organitzacions que volen elaborar el Balanç del Bé Comú. Autora del llibre Esto no va a cambiar solo. Alegato de urgencia por una economía más humana (Comanegra 2018).

Treballa de manera transversal per un nou model socieconòmic des de l’ACFEBC i els seus projectes personals www.educarxtransformar.com i www.we-creations.com.

Jordi Ortiz, director general de Secartys

Jordi Ortiz

Ponent de la taula de debat La visió del mercat dels productes sostenibles. Es donen les condicions per posar-los en valor?

Director general de Secartys.

Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE i Màster en Direcció d’Empreses per la Stockholm School of Economics.

Des de febrer de 2021 és Director General de Secartys, una associació empresarial centrada en la transformació digital i la sostenibilitat. A més, és president de Sinergia, la coordinadora d’associacions empresarials TIC de Catalunya.

Amb anterioritat a la seva entrada a Secartys va treballar durant més de 8 anys a Google, la gran majoria d’ells a la seu central de l’empresa a Silicon Valley, on el seu darrer càrrec va ser el de Manager d’Estratègia i Operacions a Google Assistant. En la seva etapa als Estats Units va exercir de ponent en múltiples programes focalitzats en cultura d’innovació i en transformació digital. També va formar part de l’equip fundador d’un Venture Capital focalitzat en Startups europees amb plans de creixement als Estats Units. Abans de la seva experiència a Google va treballar com a consultor estratègic a IBM Global Services i a Deloitte Consulting a les seves oficines a Barcelona.

Xavier Ribera, BASF

Xavier Ribera

Ponent de la taula de debat La visió del mercat dels productes sostenibles. Es donen les condicions per posar-los en valor?

Director de Comunicació, Relacions Institucionals i Sostenibilitat de BASF a Espanya i Portugal. Forma part del Comitè de Direcció del Grup BASF a Iberia.

La seva darrera responsabilitat ha estat com a Director de Comunicació a l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Anteriorment va treballar com a Director de Comunicació al Club de Futbol Gimnàstic de Tarragona.

És llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster en Comunicació Corporativa per la UPF Barcelona School of Management.

A més de les seves responsabilitats a BASF, és membre del consell assessor de Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola i del de RSC.