Loading...

EBC-CATALUNYA

L’Economia del Bé Comú és un moviment que creix de baix a dalt, a partir del grups locals que es creen arreu del territori.

L’any 2010 es va constituir un grup local a Barcelona i poc després a Terrassa. L’any 2014 el grup local de Barcelona es va organitzar en forma d’Associació Catalana per al Foment de l’EBC amb l’ànim de donar cobertura jurídica als grups locals de Catalunya. Posteriorment, es va constituir el grup local de Girona. Actualment, tots tres grups locals treballem en xarxa per difondre l’Economia del Bé Comú i col·laborar a la transformació de l’economia cap a un model ètic i sostenible. Tots tres grups han esdevingut associacions per tal d’arrelar millor la seva acció local en el territori.

COM ENS ORGANITZEM?

Treballem en xarxa a Barcelona, Terrassa i Girona, prioritzant el fet local, i aprofitant el coneixement de la comunitat i el territori que tenen les persones que integren cada grup local. Ens coordinem sempre que cal i compartim aprenentatges. Si vols unir-te a un grup local, només has de contactar-hi, i si en vols crear un a la teva localitat, et podem ajudar.

ASSOCIACIONS

Associació Catalana

Amb la nostra seu al cor del Districte d’Horta Guinardó estem al cor de Barcelona. Som un grup de persones compromeses amb la transformació social. Volem, per les futures generacions, un món millor, més just i en harmonia amb la natura, i amb els projectes que desenvolupem a l’Associació posem el nostre gra de sorra per aconseguir-ho. Treballem amb el món acadèmic, el teixit empresarial, les administracions locals i la ciutadania, per difondre l’EBC i avançar envers un model de relacions econòmiques i socials basat en pràctiques ètiques i sostenibles

Si ens vols conèixer millor, contacta’ns!

     > Descobriu més…

Associació de Girona

EBC-Girona té com a objectiu la difusió i la implantació de l’Economia del Bé Comú a les comarques de Girona.

Som una associació organitzada en grups de treball per a afrontar diferents objectius específics.

Treballem bàsicament en la difusió social de l’EBC. Apuntem als sectors empresarials per tal de sensibilitzar-los i aconseguir la captació d’empreses que facin el balanç del bé comú. Igualment procurem contactes i vincles amb els poder públics (municipis, partits polítics…) per tal d’aconseguir la seva implicació en els nostres objectius.

També treballem el vessant formatiu amb cursos de formació generals i específics, contactes amb centres educatius (instituts i UdG), etc.

Tenim sempre present que l’objectiu final és aconseguir un sistema econòmic i social just i per això volem treballar conjuntament amb totes les organitzacions i moviments que promouen canvis en la mateixa direcció (moviment cooperatiu, sindicalisme, mutualisme, economia social i solidària, economia verda, de proximitat, circular, etc.)

Pel que fa als valors, a més de respectar i fomentar els fundacionals de l’EBC, procurem potenciar el compromís, la confiança, l’honestedat, la humilitat, la transparència i la col·laboració. Sabem que som petits davant un repte gran i l’afrontem amb realisme assumint les limitacions i buscant les estratègies de l’oportunitat.

L’important és el moviment, la idea de l’Economia del Bé Comú i l’associació EBC-Girona està al servei d’aquesta idea.

> Descobriu més…

Associació de Terrassa

Si voleu conèixer millor la nostra associació:

> Descobriu més…

… I ARA QUE? – PARTICIPA / FES-TE SOCI!

A Barcelona:

A Girona:

A Terrassa: