Caixa Fòrum – Barcelona

CaixaForum Barcelona està ubicat a l’antiga fàbrica tèxtil Casaramona, obra de Josep Puig i Cadafalch, un dels exemples més destacats de l’arquitectura modernista industrial catalana de començament del segle xx.

La història d’aquest edifici, construït el 1912 per l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, va ser d’allò més atzarosa. La fàbrica tèxtil, que va encarregar l’industrial Casimir Casaramona, es va construir amb una gran senzillesa, maó vist i ferros forjats del taller de Can Ballarín. No obstant això, la fàbrica Casaramona va tancar només set anys després de la inauguració, atès que va fer fallida després de la vaga de 1919. Més endavant, va servir de magatzem durant l’Exposició Internacional de Barcelona l’any 1929 i, a partir de 1940, es va habilitar com a cavallerisses i zona de parc mòbil de la Policia Nacional. L’any 1963 la Fundació ”la Caixa” va adquirir l’edifici i va encarregar-ne la reforma per transformar-lo en centre cultural.

La decidida aposta de la institució per la divulgació del coneixement, la cultura i la ciència com a agents de millora social es transmet en un estil de projecte reconeixible i assimilat pel públic.

Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
Barcelona

Fundació la Caixa

CaixaForum BCN, seu de la tercera jornada Innovalors
CaixaForum BCN, seu de la tercera jornada Innovalors