Signatura conveni patrocini Majoral-ACFEBC
  •  L’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú inicia un cicle de jornades amb l’objectiu de potenciar una indústria catalana sostenible i basada en valors humans de treball digne.
  • Les jornades del 2023 tindran lloc al juny i octubre.

Majoral s’ha convertit en la primera empresa patrocinadora global de les jornades «Per una indústria catalana sostenible», que organitza l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú (ACFEBC) i que se celebraran al juny i a l’octubre del 2023. El conveni ha estat signat el 15 de març per Francesc Picanyol, gerent de Majoral, i Jordi Mora, president de ACFEBC.

L’objectiu de les jornades és aportar solucions pràctiques, fruit de l’anàlisi, el debat i l’intercanvi, per potenciar una nova indústria sostenible i basada en valors humans de treball digne. Picanyol explica la voluntat d’implicar-s’hi: «Volem afavorir un canvi de paradigma. Majoral ens considerem part del moviment de l’Economia del Bé Comú i volem transformar-nos en agents de canvi».

La crisi de 2008 va arribar a les empreses joieres dos anys més tard i va obligar Majoral a fer un replantejament general. «Vam haver de fer ajustaments que van afectar quasi tothom», explica Picanyol, «però es va fer amb una implicació dels treballadors». Actualment, a part de garantir la traçabilitat total dels materials amb els quals treballen, reverteixen el 25% dels beneficis en objectius que es pacten amb tota la plantilla i els treballadors participen en la presa de decisions. «És molt diferent una empresa que està orientada al bé comú de les que no ho estan».

Alineada amb els valors de l’Economia del Bé Comú, Majoral ha fet el Balanç del Bé Comú i destaca la necessitat que les empreses actuïn amb consciència social: «cal estudiar on podem incidir més i fer impacte més positiu», conclou Picanyol.

Les jornades 2023

L’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú planteja dues primeres jornades per avançar de manera inequívoca cap a una indústria catalana sostenible. La primera, Innovació per a la sostenibilitat en la indústria. Startups transformant l’economia, se celebrarà el 15 de juny i presentarà noves iniciatives en el sí de les empreses que estan transformant la indústria i analitzarà els nous models de negoci amb impacte social i ambiental.

La segona jornada del 2023 tindrà lloc a mitjans d’octubre. Sota el títol La visió del mercat dels productes sostenibles. Es donen les condicions per a posar-los en valor?, abordarà com s’estan venent els productes sostenibles perquè siguin atractius i com produir-los perquè tinguin preus assequibles davant de la competència no sostenible.