Davant del canvi climàtic i la creixent desigualtat, la nostra forma actual de mesurar l’èxit econòmic és inadequada. El producte interior brut (PIB) no està dissenyat per donar suport a la prosperitat humana i planetària. No informa els responsables de la presa de decisions sobre la sostenibilitat de les nostres economies. El Producte Bé Comú (CGP) és una nova mesura innovadora que poden ser utilitzats pels responsables polítics i les societats per superar aquestes limitacions. En lloc d’un creixement sense fi en un planeta limitat, pretén augmentar el benestar de les persones i la natura. Canvia el focus de la mesura de l’èxit dels mitjans als objectius.

 

Us convidem a formar part d’una campanya global per crear una economia més sostenible.

Davant el canvi climàtic i la creixent desigualtat, la nostra manera actual de mesurar l’èxit econòmic no és apta. El Producte Interior Brut (PIB) no està dissenyat per donar suport a la prosperitat humana i planetària. No informa els responsables de la presa de decisions de com són de sostenibles realment les nostres economies. El Producte del Bé Comú (PBC, o CGP de l’anglès) és una nova mesura innovadora que pot ser utilitzada pels responsables polítics i les societats per superar aquestes limitacions. En lloc d’un creixement sense fi en un planeta limitat, té com a objectiu augmentar el benestar de les persones i la natura. Canvia el focus de la mesura de l’èxit dels mitjans als objectius. En lloc de tractar els símptomes, hem d’abordar la causa fonamental de la nostra crisi global: la nostra manera actual de mesurar l’èxit econòmic.

Per tant, el nostre moviment llança una campanya global al voltant de la cimera del G-20 a Roma que té lloc del 30 al 31 d’octubre, demanant als líders mundials que assumeixin el lideratge per a una transició cap a un sistema econòmic veritablement sostenible. Un que es mesura a través del Producte del Bé Comú en lloc del Producte Interior Brut.

La campanya G20 Common Good Product s’ha iniciat el 25 d’octubre sota els hashtags #CommonGoodProduct, #RebalanceOurEconomy, #ReequilibremosNuestraEconomía i tu en pots formar part. Ajuda’ns a promoure una nova manera de pensar en l’economia. Ajuda’ns a deixar que la gent descobreixi una manera alternativa de mesurar l’èxit econòmic. Ajuda’ns a difondre la idea del Producte del Bé Comú, una nova eina per fer que societats senceres siguin molt més sostenibles.

Serà una campanya veritablement global, impulsada per tots els partidaris de l’economia del bé comú i els ciutadans del món que busquen maneres de reequilibrar la nostra economia i crear societats sostenibles pròsperes. Per a tot això, hem preparat un flyer PDF i una pàgina web: www.commongoodproduct.org (en anglés)

Si vols formar-ne part,

  1. Signa la carta oberta, Demanar als líders del G-20 que permetin el desenvolupament i el desplegament d’un Producte del Bé Comú com a alternativa al Producte Interior Brut (PIB).
  2. Comparteix el contingut de les nostres xarxes socials i difon-lo en els teus comptes personals com Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn a partir del 25 d’octubre.
  3. Activa la teva xarxa (mail, whatsapp, telegram, …)

1. Signa la carta oberta als líders del G-20

Per impulsar la campanya enviarem una carta oberta al G-20 demanant-los que canviïn la nostra manera actual de mesurar l’èxit econòmic. Per guanyar rellevància, ha de ser signat per persones com TU, que defensen un moviment global per canviar l’economia per a millor.

Al lloc web trobes una llista de figures públiques que donen suport a la campanya amb la seva imatge i cita.

Podeu signar la Carta oberta i reenviar-la a amics, familiars i companys. Aquí teniu la versió en català.

2. Compartir fotos a les xarxes socials

Hem creat una sèrie d’imatges a les xarxes socials perquè puguis compartir-les a les teves xarxes.

Quan publiqueu les imatges, etiqueteu amics i companys i publiqueu el contingut en grups o en pàgines de marca! Començarem a compartir-les a partir del 25 d’octubre.

3. Activa la teva xarxa

Difondre la informació de la campanya a través de WhatsApp, Telegram o correu electrònic perquè altres en sentin a parlar i amplifiquin la visibilitat i l’abast.

Benvolguts partidaris de l’ECG, ara és el moment de canviar el nostre sistema econòmic.

Estem desitjant fer una allau amb vosaltres!

 

Llegir la carta oberta (CATALÀ)

Signar la Carta oberta (ANGLÈS)