Acostant la nova narrativa a la docència i la formació universitària

 

PER QUÈ

Cada vegada és més gran la preocupació que l’escola d’economia neoclàssica dominant en l’actualitat pugui estar contribuint a danyar els éssers humans, la societat i el Planeta a causa de l’activitat econòmica. Es necessita urgentment un nou enfocament de l’economia, tant teòric com pràctic. El model EBC és holístic, per tant, apte per a tots els nivells: teoria, pràctica i política econòmica.

 

QUÈ

Una càtedra universitària d’”Economia del Bé Comú”, o alternativament de “Nous Models Econòmics Sostenibles”, ofereix cursos de formació i de difusió dels models per a consultors i professionals, des d’empreses fins a ciutats i regions. A més, els acadèmics s’involucren en tasques de recerca i de discurs científic.

 

PROTOTIPS

La Universitat de València va ser la primera a crear una Càtedra EBC el 2017 amb el suport de la Generalitat valenciana. En ella, realitza una recerca sobre el model (primer estudi empíric sobre 206 empreses que han realitzat el Balanç del Bé Comú), forma en línia a consultors EBC a tot el món de parla hispana i ha publicat un manual sobre l’aplicació pràctica de l’EBC.

 

PER SABER-NE MÉS