Models EBC

PER QUÈ

Cada vegada són més els municipis i les ciutats que treballen per un desenvolupament global sostenible. No obstant això, poques administracions han trobat la manera d’avaluar i millorar sistemàticament el seu propi acompliment en matèria de sostenibilitat.

QUÈ

Qualsevol municipi o ciutat pot convertir-se en un Municipi del Bé Comú, aprovant una resolució del consell en suport a l’EBC i creant un Balanç del Bé Comú per a la seva administració i departaments.

PROTOTIPS

El municipi de Miranda de Azán (Espanya) n’és un bon exemple: gràcies al seu compromís, els joves tendeixen a romandre al seu poble natal, situat en zones rurals. A Orendain (País Basc), es va consultar a tots els ciutadans si desitjaven convertir-se en un Municipi del Bé Comú. L’índex de participació va ser del 90 per cent, del qual el 89,6 per cent va votar a favor.
A Barcelona, el districte d’Horta-Guinardó va elaborar el seu primer Balanç del Bé Comú en 2016, abans que també decidís promoure l’EBC en les empreses privades. D’elles, deu van obtenir la seva certificació el 2019.