Models EBC

PER QUÈ

Els bancs convencionals sovint soscaven els nostres esforços per reduir la nostra petjada quan inverteixen en sectors insostenibles i perpetuen un sistema en el qual l’èmfasi posat en les finances pot no reconèixer els costos reals que assumeixen les persones i el Planeta.

QUÈ

Els comptes bancaris del bé comú són una alternativa ètica als comptes corrents existents en el mercat. Els bancs que ofereixen aquest tipus de compte garanteixen que totes les inversions es destinen exclusivament al finançament de projectes ecològics i socials.

PROTOTIPS

La Cooperativa Austríaca pel Bé Comú ajuda els bancs a crear un “Centre del Bé Comú”, que es basa en un circuit comptable separat dins del balanç ordinari dels bancs. En el passiu, ofereix comptes corrents, comptes empresarials i comptes d’estalvi certificats segons els criteris del bé comú.
En l’actiu, concedeix préstecs per a inversions 100% sostenibles. Tots dos costats mantenen l’equilibri diàriament. Un “Consell del Bé Comú” vela per la coherència en la concessió de préstecs. A més d’una estricta inspecció bancària legal, l’acompliment del bé comú és supervisat per un auditor extern cada any.

PER SABER-NE MÉS