Models EBC

PER QUÈ

Les empreses públiques estan obligades a alinear els seus objectius amb el bé comú. No obstant això, la majoria de les empreses estatals o municipals del món continuen informant únicament dels resultats financers en lloc de fer-ho sobre els impactes socials i mediambientals.

QUÈ

Els legisladors a nivell nacional o municipal poden convidar totes les empreses sota el seu control legal a crear els seus propis Balanços del Bé Comú. Això destacarà els pioners i servirà per promoure els seus assoliments. Una altra opció és recompensar les empreses responsables que siguin fora del seu control legal, donant a conèixer el seu servei excepcional a la comunitat o afavorint-les en l’adjudicació de contractes o a l’hora de realitzar compres.

PROTOTIPS

La ciutat de Stuttgart (Alemanya) ha aplicat el Balanç del Bé Comú en dues empreses municipals. La ciutat de Münster ha decidit fer un Balanç per a totes les seves empreses públiques.
La regió de Burgenland (Àustria) ha certificat la seva Universitat de Ciències Aplicades i la regió de Baden-Württemberg ha encarregat el Balanç del Bé Comú per al bosc estatal.

PER SABER-NE MÉS