Donant suport a una economia ètica mitjançant marcs legals

 

PER QUÈ

La majoria dels governs continuen promovent narratives econòmiques basades en el creixement i els manquen visions de nous models econòmics sostenibles. En la majoria dels països no existeixen actualment incentius legals per a un comportament ètic i ecològicament sostenible, fet que permet que les empreses perjudiquin les societats i al planeta sense majors conseqüències.

 

QUÈ

El bé comú pot incloure’s i secundar-se en els marcs legals per avançar cap a una economia més ètica. Cada vegada més ajuntaments, governs regionals i parlaments nacionals estan prenent decisions per fomentar l’EBC en les polítiques locals, la promoció econòmica, la contractació pública i altres àmbits. Alguns aspiren a promoure la idea general dins d’una nova narrativa sostenible i inclusiva de l’economia..

 

PROTOTIPS

El conseller valencià d’Economia Sostenible, Indústria, Comerç i Treball, Rafael Climent, va dictar una resolució en 2020 que ajuda, per valor de fins a 700.000 €, les entitats sense ànim de lucre, les PIMES i les institucions universitàries de recerca que apliquen, informen o desenvolupen el model EBC. L’Ajuntament de Cadis va aprovar una declaració institucional de suport al moviment EBC. El Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) va emetre un dictamen sobre l’EBC, que aprova el model i en recomana la inclusió en el marc jurídic de la UE i els seus estats membre.

 

PER SABER-NE MÉS