Conveni CitiLab-ACFEBC. Juny 2023

L’espai Citilab de Cornellà de Llobregat serà la seu de la primera Jornada #Innovalors, que tindrà lloc el 15 de juny de 2023. Javier González, director gerent d’aquest laboratori ciutadà per a la innovació social i digital, i Jordi Mora, president de l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú (ACFEBC), ho han certificat aquest 2 de juny amb la signatura del conveni de patrocini.

Creat el 1997 i ubicat des del 2007 a la Fàbrica de Can Suris de Cornellà, Citilab és un centre digital d’innovació ciutadana per a la difusió i el foment de la Societat del Coneixement. Explora i difon l’impacte digital en el pensament creatiu, el disseny i la innovació que sorgeixen de la cultura digital. És per aquest motiu, tal com destaca Jordi Mora, que es converteix en l’espai idoni per allotjar la jornada Innovació per a la sostenibilitat en la indústria. Startups transformant l’economia.

Javier González ha explicat que Citilab és una barreja entre un centre de formació, un centre de recerca i una incubadora d’iniciatives empresarials i socials, amb l’objectiu de servir de motor i referent d’una nova societat del coneixement inclusiva i cohesionada, fomentant la innovació tecnològica i social i creant valor, coneixement i noves oportunitats en xarxa.

Amb la signatura d’aquest conveni, Citilab se suma al grup d’empreses patrocinadores de la jornada, encapçalades per Majoral, Setram, Basetis, Can Cet i Fotovol. La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) hi participa també com a coorganitzadora de l’esdeveniment.

La jornada del 15 de juny

Amb el títol Innovació per a la sostenibilitat en la indústria. Startups transformant l’economia, la jornada del 15 de juny pretén posar el focus en els reptes que té la indústria catalana per fer front a les noves exigències de sostenibilitat mediambiental i social del mercat en un context cada vegada més tecnològic. L’experta en innovació i tecnologia Àurea Rodríguez, autora del llibre «Antes muerta que analógica», protagonitzarà la ponència Per què la innovació ens fa feliços? A continació comptarem amb la taula rodona Cap a una indústria catalana sostenible. Reptes i oportunitats. Després del resum de les conclusions, tancarà la jornada el lliurament dels primers guardons Innovalor a empreses que desenvolupen bones pràctiques.

Els valors de CitiLab

Citilab es dedica a fomentar la societat del coneixement, divulgant les noves tecnologies, i les noves relacions entre societat, art, ciència i TIC. S’orienta també a apropar al gran públic les últimes innovacions tecnològiques d’Internet en totes les seves manifestacions, així com a mantenir la cohesió social dintre la cultura digital, facilitant l’accés democràtic a la informació i fomentant la utilització de les noves tecnologies.