La situació a Ucraïna ens deixa bocabadats. És un gran cop per als drets humans, el clima i la igualtat. Ens recorda la fragilitat del nostre sistema econòmic. Es necessiten més que mai veus democràtiques fortes per a impedir que aquest món s’enfonsi.

La setmana passada, la Comissió Europea va publicar la tan esperada proposta sobre Due Dilligence en matèria de sostenibilitat (CSDD). Encara que ja s’havia anticipat, la proposta no respon a les expectatives de les empreses sostenibles, els agents de la societat civil i les comunitats afectades. Com s’indica en la proposta, al voltant del 99% de totes les empreses de la Unió estan excloses de les obligacions de due dilligence.

El moviment EBC demana als responsables polítics de la UE en el Parlament Europeu i als representants dels Estats membres que modifiquin la proposta de la Comissió i que 1) ampliïn l’àmbit d’aplicació a totes les grans empreses i a les PIME que operin en sectors d’alt risc, 2) que reforcin les obligacions dels directius i que 3) garanteixin un compromís significatiu amb les parts interessades.

Més informació en anglès:

https://lnkd.in/gTmEMM2E