Per primer cop, i en el marc del #GivingTuesday, l’ACFEBC endega la campanya “EBC: L’economia del futur que no deixa ningú enrere” amb l’objectiu d’aconseguir recursos per a la difusió de l’economia del bé comú, un model que prioritza el benestar dels ciutadans, les organitzacions i el planeta. Us convidem a fer la vostra donació i ajudar-nos a capgirar l’economia.

Les crisis econòmiques són recurrents. Arraconen i trepitgen els sectors més vulnerables de la societat. Creen desigualtats creixents. Això demostra que no podem donar per vàlid el sistema.

És possible assolir un repte tan important com donar la volta a la situació econòmica actual? Sí, amb l’economia del bé comú.

Quins valors imperen al model capitalista actual? Competència, benefici individual, egoisme.
Què busquem en una relació personal? Confiança, respecte, cooperació.

No seria més lògic aplicar a l’economia els mateixos principis que practiquem en les relacions personals?

Si l’objectiu real de l’economia fos l’assoliment del bé comú, tindríem una societat més justa, més equitativa i més respectuosa amb la dignitat humana; més transparent, solidària i sostenible.

L’economia del bé comú proposa actuacions a nivell de països, d’institucions i de ciutadans per recuperar una economia al servei de les persones i del planeta. L’economia del bé comú és per a tothom!

L’economia del bé comú mesura la contribució al bé comú de qualsevol tipus d’organització

L’adopció dels valors EBC ―és a dir, la contribució al bé comú― es mesura a partir del Balanç del Bé Comú. Aquest Balanç es pot aplicar des de tots els nivells: personal, organitzacions, empreses, administracions públiques… És una eina útil que valora la nostra activitat en funció del propi compromís amb els fonaments de l’economia del bé comú. L’objectiu és clar: afavorir totes les mesures que beneficien l’entorn per construir un model on tothom guanya.

És el moment de capgirar moltes situacions, ajudeu-nos a donar a conèixer l’EBC amb una campanya de difusió i formació.

Les nostres campanyes de difusió i formació en valors són claus per arribar a la ciutadania i oferir-li un model amb futur. Perquè sí: hi ha una alternativa. Treballem per guanyar benestar. No demà ni demà passat. Avui. Perquè és urgent. Perquè és vital capgirar l’economia.

Us convidem a fer la vostra donació

Amb la vostra ajuda podrem difondre els valors de l’EBC a molta més gent i provocar el canvi de model que tots volem i necessitem.