La Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC i el grup local de l’Economia del Bé Comú de Terrassa us conviden al taller:

El Balanç del Bé Comú com a eina de millora de la sostenibilitat empresarial”.

El proper dijous dia 24 de març a les 18:00, a l’aula 1.07 de l’edifici TR1 del campus ESEIAAT de la UPC, carrer Colom núm. 1 de Terrassa.

El nou paradigma de sostenibilitat és un repte per a les empreses que hauran de presentar informes no financers acurats, a més de la integració de la gestió de la sostenibilitat social i econòmica.

La demanda social i les mesures que prenen les administracions, primerament com a recomanacions i progressivament com a obligacions, requerirà que les organitzacions s’hi adaptin per tal de poder desenvolupar la seva activitat amb aquests nous requisits.

Alguns exemples de les noves regulacions:

Agenda 2030 aprovada per tots els estats membres de l’ONU, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La nova Llei d’Informes no Financers: Llei 11/2018, de 28 de desembre, per la que es modifica el Codi de Comerç.

Els Fons Next Generation de la UE per a projectes transformadors.

Les conclusions de la Cimera pel Clima de Glasgow i les normatives que se’n derivaran.

L’aparició d’aquests escenaris requereixen un aprenentatge, i l’Economia del Bé Comú, que durant més de 10 anys ha desenvolupat el Balanç del Bé Comú com a eina consultora de sostenibilitat social i ambientalajuda les empreses en aquest canvi de model vers un mercat més ètic i responsable.

Aquests informes no financers de la futura llei, encara no disposen d’un model definit per a la seva presentació, però segur que recolliran molts del temes i aspectes que gestiona el Balanç de Bé Comú.

És per això que considerem que aquest taller, en el que es mostra aquesta eina del Balanç de Bé Comú, pot ser del vostre interès. Us convidem a participar-hi.

Us hi podeu inscriure en aquest enllaç: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfoIBUtMXxshNu13YWpQMJMYmvBvI1DfqyWpt-adW9yowIkFQ/viewform