Santa Coloma de Queralt, un municipi del Bé Comú que ja està treballant activament per a fomentar una regió del Bé Comú.

Santa Coloma de Queralt és un municipi rural de la Catalunya interior, de tradició agrícola, que amb els seus prop de 3.000 habitants representa una de les poblacions més grans de la Comarca de la Conca de Barberà (un 15% de la Comarca).

A principis d’aquest any, l’equip de Govern va considerar l’oportunitat d’apropar el municipi als principis i valors de l’Economia del Bé Comú (EBC),Una de les primeres accions realitzades per Santa Coloma de Queralt ha estat la Declaració Institucional del 29 d’abril d’aquest any, amb aprovació per UNANIMITAT de totes les forces polítiques, en que manifestaven la seva adhesió al model econòmic de l’EBC i l’alineació de polítiques i accions als seus valors.

Per tal de créixer i millorar en l’execució de les seves accions en el marc dels principis de l’economia del Bé Comú, va realitzar abans de l’estiu el Balanç del Bé Comú, eina fonamental de l’EBC que permet disposar d’un full de ruta per a prioritzar accions a realitzar en els propers anys amb tots i cadascun dels grups d’interés del municipi.

Entre les primeres accions que s’han posat en marxa, està la voluntat d’impulsar la generació d’una regió del Bé Comú, mirant d’impregnar d’aquests valors als municipis colindants. És en aquest sentit que, acompanyat per membres de l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú, l’alcalde de Santa Coloma de Queralt va presentar el passat dia 8 de novembre davant els 22 alcaldes de la comarca de la Conca de Barberà, els avenços realitzats pel seu municipi envers l’EBC i va convidar al assistents a conèixer de més aprop els principals valors d’aquest model econòmic.

Les altres accions posades en marxa es situen en el seu entorn municipal, amb l’objectiu principal que entitats, empreses i ciutadans siguin coneixedors de que formen part d’un municipi del Bé Comú i el que representa per a ells. En aquest sentit, el passat dia 13 de novembre es va realitzar en el municipi de Santa Coloma de Queralt un Acte Institucional en el Castell de la localitat que va aplegar a uns 50 ciutadans i empresaris. Durant la trobada, es va donar a conèixer als assistents els principis de l’EBC i es va repassar juntament amb en Ramon Mullerat, alcalde de la localitat, el reflex de la situació actual del municipi a tenor dels resultats obtinguts amb el Balanç del Bé Comú realitzat.

La presentació va generar gran expectació i interés, fet que es va poder constatar amb les aportacions, preguntes i suggerències que alguns dels assistents varen realitzar en el torn de preguntes.

Aquesta trobada ha servit per posar en marxa les accions que han de permetre crear una Assemblea Democràtica a la localitat. Per reforçar aquest fet, es varen realitzar al llarg del mati diferents activitats i tallers a la plaça del poble.

Un cop constituïda l’Assemblea Democràtica, serà possible realitzar juntament amb el consistori una passa rellevant per detectar com batega el municipi respecte al Bé Comú, mitjançant la realització d’una enquesta que permeti identificar l’Index del Bé Comú de la localitat. Un index que permetrà dur a terme accions que enforteixin aquest municipi en els valors EBC conjuntament amb la població.