Signatura conveni patrocini Majoral-ACFEBC

Majoral és una de les empreses més actives dins del moviment de l’Economia del Bé Comú. Amb una consciència social i alineada amb els valors EBC, ha fet el Balanç del Bé Comú i es preocupa per analitzar de quina manera es pot incidir més per aconseguir un impacte social positiu. Majoral ha revalidat la condició de patrocinador global de les jornades Innovalors, amb la qual ha acompanyat l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú (ACFEBC) en tot el cicle «Per una indústria catalana sostenible».

L’objectiu de les jornades Innovalors és oferir solucions pràctiques, fruit de l’anàlisi i el debat, per potenciar una nova indústria sostenible i basada en valors humans de treball digne. L’última edició del cicle «Per una indústria catalana sostenible» està dedicada a la valoració dels sistemes de reporting d’impacte i facilitarà recursos i un espai d’intercanvi per analitzar els reptes i l’aplicació de la nova Directiva europea CSRD, dirigida a millorar la divulgació de la informació sobre sostenibilitat de les empreses.

La jornada, que se celebrarà el 16 de maig al CaixaForum Barcelona, comptarà amb una desena d’experts i expertes que aportaran la seva experiència professional, tant des del vessant de consultoria en sostenibilitat com des de perfils directius del món empresarial.

El compromís de Majoral amb l’EBC

MajoralMajoral és empresa associada a l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú des de l’any 2017, tot i que ja va iniciar el seu primer Balanç del Bé Comú (BBC) l’any 2013, revisant el període de 2012. Aquest primer procés va impulsar un canvi en l’origen de subministraments i de les matèries primeres, així com la continuació d’una ruta ja iniciada per l’empresa des dels seus orígens als anys 70. El 2023 ha auditat el nou BBC corresponent al període 2018-2019. L’ús del balanç com a full de ruta ha permès a Majoral obtenir 270 punts en el seu primer balanç i arribar al nivell “Avançat” durant el període 2018-2019.

Majoral Joies selecciona amb cura els materials amb els quals elabora les joies, fet que li permet limitar l’impacte negatiu de l’activitat joiera. Des del 2014 és consumidor i distribuïdor d’or certificat Fairmined, que garanteix que el metall prové de mines artesanals de petita escala on es generen llocs de treball segurs i es duen a terme pràctiques responsables amb el medi ambient. També és membre certificat del Responsible Jewelry Council (RJC), amb l’adhesió al seu codi de bones pràctiques (COP) i l’acceptació de la supervisió del seu compliment mitjançant auditories externes.

Actualment, a part de garantir la traçabilitat total dels materials amb què treballa, l’empresa reverteix el 25% dels beneficis en objectius que es pacten amb tota la plantilla i els treballadors participen en la presa de decisions. “És molt diferent una empresa que està orientada al bé comú de les que no ho estan”, explica Francesc Picanyol, gerent de Majoral.