Josep Presseguer, ponent de la tercera jornada Innovalors

Grup Cooperatiu Fruits de Ponent és un ecosistema cooperatiu agroalimentari que se sustenta en les persones, la sostenibilitat i el territori.

La jornada, que clou el cicle Per una indústria catalana sostenible, se celebrarà el 16 de maig al CaixaForum Barcelona.

Josep Presseguer Gené, director general de Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, participarà el proper 16 de maig a la tercera jornada Innovalors, dedicada als sistemes de reporting d’impacte. Amb una trajectòria de 10 anys al capdavant de Fruits de Ponent, Presseguer és advocat especialitzat en dret comunitari, ha estat tinent d’alcalde de Lleida i, posteriorment, assessor de la Generalitat en les negociacions a la UE per a la Política Agrària Comuna.

El Grup Cooperatiu Fruits de Ponent integra la sostenibilitat al si de la gestió empresarial diària, així com en les relacions amb els seus grups d’interès. Els principals objectius de la companyia són:

  • Garantir la viabilitat futura dels negocis agraris i ramaders dels socis i sòcies i promoure el talent dels professionals de la companyia.
  • Practicar una agricultura sostenible i caminar cap a una energia verda plena en la pràctica industrial.
  • Aplicar els valors del cooperativisme en el dia a dia empresarial, els quals es basen en una governança democràtica, col·laborativa i transparent.

La companyia entén la sostenibilitat de forma transversal, abraçant els plans econòmic, ambiental i social, i vetlla per un creixement econòmic i ètic a partir d’un mínim impacte ambiental i el respecte a la comunitat. Aquest camí l’ha dut a incorporar els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) en el seu dia a dia.

Les paraules clau que defineixen Fruits de Ponent són Cooperativisme, Sostenibilitat, Aliments mediterranis, Innovació, Esforç, Qualitat, Transparència i Compromís.

Josep Presseguer compartirà taula amb Dolors Plana Erta, Margaux Maugeais, Jose Gámiz González, Régis Badia, Gerard Romero Teba, Míriam Porres Faba, Cristina Garcia de Mateo i Xavier Albertí, amb l’objectiu d’aportar recursos i recomanacions per afrontar els reptes que implica l’aplicació de la nova Directiva europea sobre sostenibilitat.