SOBRE L’EBC

L’EBC en 5 minuts
____________

L’Economia del Bé Comú (EBC) és un model socioeconòmic que té com a finalitat principal assolir el Bé Comú, és a dir, una bona vida per a tothom en un planeta sa.

     > Descobriu més…

Visió i valors
____________

L’Economia del Bé Comú contribueix a la  cultura de la bona vida  en una civilització pacífica i sostenible. Es caracteritza per la convivència humana, la confiança i l’estima, una forta cohesió social i el respecte dels drets humans bàsics.

     > Descobriu més…

La Teoria al darrera
____________

La majoria de constitucions i normes legals recullen el principi segons el qual l’activitat econòmica ha de servir als interessos generals i, en general, al bé comú o bé públic (common good en anglès i Gemeinwohl en alemany).

     > Descobriu més…

MESURANT L’IMPACTE

  • La Matriu del Bé Comú consiteix en 20 temes, que serveixen de guia per avaluar la contribució d’una organització amb la gent i el planeta. És una eina de fàcil comprensió per tal de considerar totes les dimensions d’un comportament ètic.

  • El Balanç del Bé Comú està basat en la Matriu i el porta a la vida. Les empreses, els ajuntaments, i les altres organitzacions poden dibuixar una Matriu del Bé comú per tal de descriure la seva pròpia contribució.

  • El Balanç i la matriu estan basats en els valors universals de la dignitat humana, la solidaritat, la justícia social, la sostenibilitat, la co-determinació i la transparència.

ON TROBAR-NOS

PARTICIPA