Com ens organitzem?

A començament de 2021 som un 55 socis i 110 simpatitzants aproximadament. Les decisions sobre les línies d’actuació, elecció de càrrecs, aprovació de propostes sobre comptes anuals, organització, aliances, pla d’acció anual,… les prenem en assemblea.

La junta lidera i garanteix el mandat de l’assemblea. Planifica, gestiona organitza, lidera, distribueix els recursos, comunica, fa seguiment i fa la rendició anual de comptes. Està composta per una Presidenta, Vicepresident, Secretaria i Tresorera.

El grup de coordinació impulsa la participació, coordinació, el desplegament, assegura l’acompliment d’objectius dels grups de treball, informa sobre la evolució dins els diferents grups de treball,…

Els grups de treball, son el lloc on hi ha la participació activa, les aportacions, propostes i desenvolupament de les tasques dels projectes que son actius en un moment donat.

La Junta

Jordi Mora
Jordi Mora President
  • Sóc en Jordi Mora, un apassionat de la música i la natura. L’any 2018 vaig iniciar el Màster en Responsabilitat Social Corporativa de la UOC.  Vaig conèixer el model proposat per l’Economia del Bé Comú, i l’oportunitat d’atendre una conferència d’en Cristian Felber, i així vaig voler formar part d’aquest projecte.

  • Per l’activitat que desenvolupo professionalment a INCASÒL, vaig pensar de bon inici que en el node de treball on podria aportar més seria en el de municipis. Ha estat així com he pogut prendre part en la consecució del que és, ara per ara, el primer municipi del Bé Comú de Catalunya: Santa Coloma de Queralt.

  • L’EBC ens posa el focus en els valors més fonamentals …… i em fa veure que encara tinc molt més camí per recórrer. Aplicar la Dignitat Humana en el nostre dia a dia, la Solidaritat, la transparencia….. que fàcil que sembla i que difícil alhora!

  • El temps que porto a la EBC és el temps que portem de pandemia. Mai m’he sentit tant a prop d’un equip humà, com amb la distància en la que ens ha tocat viure i treballar. Sentit d’equip, implicació i compromís, ganes de viure i fer viure. Un equip que viu per a fer un mon millor.

 Fernando Lorenz
Fernando Lorenz Secretari
  • Trabajé muchos años en empresas. Desde 2014 me dedico a procesos de innovación en cultura organizacional. Mis principales actividades son la EBC y la Sociocracia.

    Llegué a la EBC para facilitar talleres de desarrollo de equipos con los consultores del BBC y seguí con el proyecto Horta-Guinardó, en el cual colaboré con la implantación de una sesión en el BBC dedicada al desarrollo personal y toma de conciencia.

  • Participo del grupo de organizaciones, junto a los otros consultores. Facilito la implantación de la Sociocracia en la Asociación.

  • Practico los valores de la EBC con el sentido de mejora contínua. Me conecto con prácticas afines para complementar mi desarrollo personal y toma de consciencia.

  • Para mí es fundamental la visión del movimiento que parte de la necesidad de un nuevo modelo económico. El modelo económico adoptado por una sociedad es la base de gran parte de nuestras relaciones y determina con qué valores se dan estas relaciones.

    La Asociación catalana está conformada por personas abiertas a la evolución, tienen pasión por lo que hacen y los valores EBC están presentes en el actuar de todos.

Adela Suñer
Adela SuñerTresorera
  • Soc l’Adela, economista amb experiència en RSC des de fa mes de 20 anys. L’any 2013,  escoltant al Christian Felber en una presentació de l’EBC vaig pensar : es això!

  • Col·laboro des de fa 8 anys amb el moviment fent tasques de sensibilització, coordinació i consultoria. Des de fa 2 anys formo part de la Junta oferint també el servei de tresorera.

  • Els valors de l’EBC coincideixen amb els meus personals deguts a la formació i cultura catòlica. Vaig començar a fer voluntariat als 14 anys i encara no m’he cansat de cercar…   cultivar els valors es font de creixement i de passió per la vida. Nomes les grans utopies ens mouen en la direcció que està d’acord amb la nostra essència personal.

  • L’associació catalana es per a mi el vehicle per col·laborar activament a la construcció d’un món millor. En els temps actuals l’EBC esdevé una veritable alternativa de futur degut a les seves propostes en tots els àmbits de l’activitat econòmica: treball, sistema financer, propietat, democràcia…etc. El Balanç financer està orfe d’un balanç ètic que expliqui com es guanyen els diners, a qui impacten i com es contribueix al bé comú!

Pilar Calçada
Pilar CalçadaVicepresidenta/Secretaria
  • Soc la Pilar, em vaig acostar a l’ACFEBC l’any 2017 perquè considero que  la transició del pobles, les ciutats i els territoris passa per la transformació de l’economia actual en una economia humanista i amb valors, per aquest motiu també m’he format com a facilitadora de Municipis de l’EBC.

  • Ara mateix formo part del node de Municipis EBC, el node Coneixement i Educació i des de la darrera Assemblea (octubre 2021) formo part de  la nova Junta de l’ACFEBC ocupant el rol de la Vicepresidència.

  • Personalment practico els valors de l’EBC procurant  viure el meu dia a dia amb coherència amb la natura i la sostenibilitat del planeta i també vetllant per garantir els drets universals que tenim com a habitants de la terra, sobretot en el món educatiu.

  • Considero que la transformació de la societat i la regeneració de la vida en el planeta exigeix d’uns patrons o codis  inspirats en nous models de consciència. Un nou paradigma fonamentat en uns ecosistemes humans on les relacions econòmiques supediten els interessos particulars als valors universals. Uns valors  que garanteixen el respecte per la vida a la terra, la llibertat dels pobles i el foment de la responsabilitat de les persones que l’habiten i hi conviuen amb saviesa

El Grup de coordinació

Montse Junyent
Montse Junyent
  • L’any 2010 jo treballava en l’entorn empresarial en l’àrea de màrqueting i vaig veure una presentació sobre el model de l’Economia del Bé Comú. Pocs anys després vaig conèixer personalment el Christian Felber, arran d’un llibre sobre l’EBC per a infants que vaig escriure i que ell va prologar. Em vaig unir a l’Associació Catalana EBC fent xerrades de difusió.

  • Actualment lidero el grup de suport a organitzacions i col·laboro al grup d’educació. Sóc consultora acreditada i acompanyo les organitzacions que volen elaborar el Balanç del Bé Comú.

  • Els valors de l’EBC estan presents a la meva vida i activitats i intento aplicar-los tot el que puc a través del respecte per la natura i per totes les persones amb les quals interactuo.

  • L’Associació catalana són les persones que la formen, actives, compromeses, solidàries i professionals: agents de canvi.

Jorge León
Jorge León
  • Soc en Jorge Leon, Fundador i directiu  de la empresa Can Cet, empresa pionera que ha implementat i auditat el Balanç del Bé Comú  i esta adherida i és soci de l’Associació desde la seva fundació.

  • Participo en el node de municipalisme i relacions externes de l’associació.

  • Els valors de la EBC estan molt arrelats en totes les meves activitats professionals, personals i espirituals.

  • L’associació i el moviment de la EBC som punt de llança del canvi que necessita el sistema actual, mitjançant aquesta associació permet al moviment de la EBC una transformació a nivel territorial (Catalunya) un canvi constructiu cap a una societat i unes relacions comercials mes responsables vers les persones, el medi ambient i el repartiment de la riquesa.

Inés Tafalla
Inés Tafalla
  • Als inicis del moviment (cap al 2011) vaig veure una entrevista al Christian Felber on parlava sobre aquest moviment, que em va inspirar molt.

  • L’any 2019 em vaig decidir a col·laborar activament amb l’EBC. Participo en el grup de Comunicació i a diversos projectes de caràcter internacional.

  • Intento aplicar el màxim els valors EBC a la meva vida privada i social. Sobretot en temes de sostenibilitat, dignitat humana i solidaritat.

  • M’agrada aquest moviment perquè és holístic. Inclou moltes àrees de la nostra societat. Estem en un moment on la gent s’ha conscienciat molt sobre la importància dels nostres valors i cada vegada més, la societat demana als governs de fer un gir cap al bé comú. Estic il·lusionada i esperançada per pertànyer al grup de persones impulsadores d’aquest canvi!

José Carlos Ramos
José Carlos Ramos
  • La meva missió a la vida és trobar maneres de acabar amb la desigualtat, des dels tres àmbits des dels que desenvolupo activitat: l’educació/ aprenentatge, l’economia i el disseny. Per a mi l’EBC és un marc ampli i al mateix temps específic, vàlid per a canviar el món. Vaig decidir formar part proactiva de l’ACEBC, per mirar d’ajudar a implementar iniciatives concretes de l’EBC des de Barcelona al meu entorn més inmediat.

  • Estic integrat al Grup de Coneixement i d’Educació. L’objectiu d’aquest equip és ajudar a integrar l’EBC a l’educació i capacitació de dones i homes, perquè ho apliquin en les seves vides i entorns professionals.

    En l’actualitat estem ajudant a incorporar continguts vers l’EBC als curriculums formatius, als programes d’escoles que són conscients de la seva responsabilitat ver uns futurs professionals i directius realment preparats.

  • Miro de ser coherent en hàbits com ara el consum i forma de vida.

    En la mida del possible, miro de tenir un estil de vida lo més respectuos i equilibrat possible en terminis de sostenibilitat, social i economica. A nivel social i fins i tot diria espiritual, l’EBC, forma part dels meus valors.

  • Penso que a l’ACEBC n’hi ha molt talent amb seny i ganes de fer coses seriosament. M’agrada involucrar-me per la forma de treball reflexiva i participativa com la que es du a terme a l’Associació, que és clau.

Joan Martínez
Joan Martínez
  • Sóc un aprenent. De vegades autodidacta i sempre intentant estar preparat per quan aparegui el mestre. Així, vaig tenir coneixement de l’Economia del Bé Comú als seus origens, però el moment em va arribar el 2015, en una època d’evolució professional, quan vaig trobar molts mestres a l’Associació Catalana de l’EBC. Des de llavors estic molt agraït per tot el que m’ha ajudat com a persona.

  • La meva implicació en el moviment EBC ha estat com a consultor d’organitzacions, la qual cosa m’ha permès conèixer i ajudar a moltes empreses i entitats compromeses amb el bé comú.

  • Sempre he intentat tenir molta conciència ambiental i cuidar les meves decisions de compra. Cada euro compta per a recolzar el model econòmic que afavoreixi el benestar de totes les persones i ecosistemes, sense oblidar no malmetre els recursos pels que han de viure en un futur.

  • De l’EBC m’agrada la seva amplitud. La responsabilitat social tendeix a dir-nos que hem d’afegir dimensions socials i ambientals al que ja fem, però l’EBC és un moviment econòmic complet. És una forma d’entendre les relacions humanes i de negocis, no només un decàleg de bones pràctiques. A més, l’EBC té eines metòdiques que et dóna una visió completa de com és la teva organització i com pots millorar la contribució al bé comú.

    El que més m’agrada de l’Associació Catalana pel Foment de l’EBC és formar part d’un grup de persones compromeses en una idea que, com més es coneix, més s’acosta a fer-se realitat.

Andrea Prehn
Andrea Prehn
  • Desde hace más de 10 años, ejerzo mi profesión en el àmbito del desarrollo sostenible. En paralelo, apoyo iniciativas de regeneración del planeta y distribución del bienestar. Fue en el año 2018, que me topé con una entrevista muy inspiradora en la que Christian Felber hablaba de la economía del bien común y me sentí identificada tanto con los valores del movimiento, como con la necesidad de transformar la sociedad a través de una economía más humana y ética.

  • Actualmente colaboro con el grupo de apoyo a organizaciones y participo en actividades de comunicación y de intercambio de información con el movimiento internacional.

  • Intento aplicar los valores de la EBC en mi día a día, y tomar conciencia para ir cambiando hábitos poco a poco. Hablo a menudo sobre la EBC con familiares, amigos y compañeros de trabajo, no con el ánimo de convencer, pero sí con el espíritu de difundir y generar debate.

  • Sobre todo valoro la determinación, buena energía y el compromiso de todas las personas que participan activamente en la asociación. En cuanto al movimiento, en mi opinión presenta una gran ventaja frente a otros modelos, ya que propone un proceso de transformación más gradual, que permite incluir a más agentes económicos y políticos. Por otro lado, opino que la participación colectiva democrática en la toma de decisiones que promueve la EBC es un elemento fundamental en el camino hacia una nueva economía y un nuevo contrato social.

Josep M. Carbó
Josep M. Carbó
  • Em dic Josep M. Carbó i sóc filòsof. Vaig conèixer l’EBC per casualitat i vaig veure que encaixava amb la meva visió de pensament-acció, de filosofia concreta, de reflexió crítica i acció. Em vaig adherir a l’Associació de Barcelona i més endavant vaig ajudar a organitzar la de Girona.

  • Fins ara he estat el president de l’associació de Girona i m’he ocupat de la coordinació general i de manera més intensa en la difusió: xerrades, escrits, xarxes… Estic molt motivat pel tema de l’empoderament ciutadà tot i que no acabo de trobar el format per a incidir-hi… Però segueixo…

  • Procuro el consum ètic, de proximitat i ecològic i també la contractació d’empreses de servei cooperatives.

  • Sempre em sorprèn el potencial immens que tenen les idees i projectes que construïm i sempre també em sobta la dificultat per a implementar-los. Ens hem de cuidar molt, que hem de ser molt crítics amb nosaltres mateixos i que hem d’esmerçar molt esforços en la selecció i preparació dels projectes donat que han de ser accions estratègiques que facin palanca per a moure la societat i les institucions.

Javier De Mercader
Javier De Mercader
  • Desde hace 15 años me dedico al desarrollo personal, lo que me llevó a buscar iniciativas de cambio hacia un sistema económico- social más sostenible y justo. De esta manera llegué a la EBC que me impactó desde el primer momento ya que me parece una propuesta tangible y perfecta para al mundo en el que me gustaría vivir.

  • Me he formado como facilitador en acompañar municipios hacia el Bien Común y estoy muy ilusionado con la respuesta que varios municipios están dando para encarar cambios hacia la filosofía de la EBC.

  • Los valores de la EBC van muy alineados a los míos, lo me facilita su aplicación en mi vida diaria. Cuido mucho: las tres R (reciclar, reducir y reutilizar), la comunicación y respeto hacia mi persona y los demás, … Pongo conciencia en qué puntos puedo mejorar para irlos incorporando poco a poco en mi rutina.

  • Me gustaría destacar el valor humano que he encontrado en la ACFEBC. Un movimiento joven que a la vez está creciendo cada vez más con muchas personas involucradas con ilusión y coherentes con lo que predican y su forma de vivir.

Daniel Llaudet
Daniel Llaudet
  • Vaig conèixer l’EBC a través del programa Singulars de Jaume Barberà. Crec que era el 10 d’abril del 2012. A partir d’aleshores vaig buscar informació i vaig contactar amb l’EBC i fins aleshores.

  • Col·laboro en l’acolliment als nouvinguts. Abans com a responsable i ara com a col·laborador

  • Aplico els valors de l’EBC en el dia a dia. Fins ara transmetent els valors amb les formacions que feia i ara amb el meu estil de vida: Senzill, respectuós amb els meus, amb els altres, amb la natura, amb els recursos,….

  • Tenint la perspectiva del 9 anys que conec l’EBC, m’agrada la direcció i l’embranzida que està agafant en aquests moments.

Ramón Morata
Ramón Morata
  • Fa 11 anys vaig escriure directament un correu personal a C. Felber
  • Actualment col·laboro en la auditoria, la formació de auditors i com a tutor postgrau EBC consultoria Universitat de València.
  • Aplico els valors de l’EBC en la empresa familiar, control stalholders, i grups de interés via análisis del seus informes no financieres
  • De l’Associació Catalana destacaria el treball en equip.

Els grups de treball

Organitzacions

Organitzacions

Municipis

Municipis

Persones

Persones

Institucions Educatives

Educació

Els socis i simpatitzants!

0
Socis
0
Simpatitzants