PARTICIPA

Com a persona

Pots rebre informació sobre les nostres activitats i el moviment en general; donar suport col·laborant econòmicament i/o participar activament dels diferents projectes actius en l’actualitat!

> Descobriu més…

Com a organització

Pots rebre informació sobre les nostres activitats i el moviment en general; donar suport col·laborant econòmicament i/o convertir-te en una de les empreses pioneres de fer el Balanç del Bé Comú!

> Descobriu més…

COM A PERSONA

Si vols apostar i fer costat al nostre moviment, ho pots fer de dues maneres: com a soci o com a simpatitzant!

Els nostres socis:

 • tenen un 50% de descompte en tallers

 • reben butlletins informatius

 • estan convidats a participar de manera virtual i / o física en les nostres reunions

 • estan en contacte amb altres persones a nivell nacional i internacional amb interessos similars

 • contribueixen amb un cost molt baix, a finançar els projectes de l’associació i donar-li continuïtat; així com garantir la independència econòmica de l’associació dels partits polítics i grans corporacions

 • reben de manera transparent com s’han utilitzat els diners i les activitats anuals fetes (Memòria d’activitats)

 • poden participar en els grups actius dels diferents projectes

 • tenen dret a vot a l’assemblea general

 • Experimenten la democràcia d’una manera diferent: en un sistema plural, obert i independent
 • ajuden a difondre els valors i la teoria del nostre moviment

Els nostres simpatitzants:

 • reben butlletins informatius

 • ajuden a difondre els valors i la teoria del nostre moviment

 • poden participar en els grups actius dels diferents projectes

 • reben de manera transparent com s’han utilitzat els diners i les activitats anuals fetes (Memòria d’activitats)

COM A ORGANITZACIÓ

Passes següents : Fes-te soci

Per tal de completar el vostre Balanç del Bé Comú, heu de ser membre de l’EBC per poder lliurar l’informe a auditoria. Es desenvolupen nous projectes i eines amb el suport de quotes de membres i donacions. D’aquesta manera, la vostra afiliació ajuda tota l’Economia pel Bé Comú.

Les quotes dels socis es calculen segons el nombre d’empleats. També hi ha disponibles tarifes personalitzades. Poseu-vos en contacte amb l’associació que tingueu més a prop, per obtenir més informació.

Auditoria externa d’informes individuals

Després d’acabar el vostre Balanç del Bé Comú i fer-vos soci de l’EBC, podeu sol·licitar l’Auditoria Externa. Aquesta inclou l’avaluació independent, així com la retroalimentació, marcant àrees per al desenvolupament futur. Després de passada l’auditoria amb èxit, podeu integrar el certificat del vostre Balanç a l’Informe del Bé Comú. El document complet és el vostre Informe de Bé Comú.

Durant el període de validesa del certificat (2 anys), podeu identificar-vos com a “Organització EBC auditada”.

Avaluació entre Iguals

Després d’haver redactat el vostre Balanç del Bé Comú en un procés d’avaluació entre iguals, i fer-vos soci de l’EBC, el vostre consultor d’EBC registra la vostra organització a la nostra plataforma d’auditoria. El resultat és un Certificat d’Iguals (Peers). És un pas previ cap al certificat d’auditoria i també representa un segell de qualitat: garanteix la credibilitat de l’informe per a les parts interessades.

Publicitat

Realitzar una auditoria externa també us permet utilitzar l’etiqueta EBC en els vostres productes (actualment en desenvolupament).

També té sentit que les organitzacions presentin els resultats i continuïn discutint-los amb els grups d’interès interns.

Algunes organitzacions utilitzen el seu Informe de Bé Comú com a material de màrqueting mitjançant dissenys i edicions atractives i el publiquen en format imprès. Algunes organitzacions fan conferències de premsa per donar a conèixer el seu Balanç. Juntament amb altres empreses d’EBC, presenten la seva contribució al bé comú als mitjans de comunicació locals.

Les organitzacions EBC són pioneres del canvi social i es dediquen activament al comerç ètic. Això crea una xarxa d’organitzacions afins, que treballen amb un propòsit comú i envia un missatge clar:

És possible una economia ètica de mercat que beneficiï el Bé Comú!

Els avantatges de ser soci:

Com a empresa d’EBC, defensareu una economia centrada en el futur. Doneu suport a la transició cap a un futur que val la pena viure, establint una economia ètica. Demostreu que confieu en el poder de la societat civil.

Treballar en grups d’iguals per fer el Balanç és una oportunitat per a discussions de qualitat entre empreses sobre els temes clau del desenvolupament sostenible. Mitjançant encontres, l’Economia pel Bé Comú promou un diàleg constructiu entre empreses, política i societat.

Associar-se obre les portes al Balanç del Bé Comú. Les quotes dels socis financen el funcionament i el desenvolupament de l’Economia pel Bé Comú. Aquesta contribució al moviment ja cobreix part dels costos del Balanç del Bé Comú, perquè aquest només es pot auditar i publicar si es pertany a una associació d’EBC.

ASSOCIA’T O FES-TE SIMPATITZANT